Toyota palaa rallipoluille ensi kaudella 17 vuoden jälkeen. Ennen vuotta 1999 se ehti voittaa neljä kuljettajien ja kolme valmistajien maailmanmestaruutta.

Nyt Toyota lähtee kauteen suomalaisvoimin. Tallipäällikkö Tommi Mäkisen tiimissä ajavat Juho Hänninen, Jari-Matti Latvala ja Esapekka Lappi.

Toyotan presidentti Akio Toyoda kertoo, mistä ajatus lähteä mukaan uudelleen sai alkunsa.

– Olin 2014 Suomen MM-rallissa katsojana. Todella monet fanit tulivat kysymään minulta, koska Toyota palaa. Olin todella yllättynyt ja iloinen, että 15 vuoden jälkeenkin ihmiset muistuvat vielä Toyotan olleen mukana WRC:ssä, Toyoda sanoo WRC.comilla.

– Siitä idea lähti muhimaan.

Toyoda ajoi itse hiljattain Yaris WRC:llä yhdessä Tommi Mäkisen kanssa ja oli vakuuttunut, että tiimi on valmis, kun kausi alkaa Monte Carlossa tammikuun lopussa.

– Auton äänet ja tuoksut, ohjauspyörän ja pedaalien tuntuma sekä ennen kaikkea Tommin ilme loivat minulle vahvan luottamuksen tunteen. Tämä auto olisi kilpailukykyinen, Toyoda sanoo.

– Teemme vielä parhaamme viimeisen kuukauden aikana ennen kauden alkua, että saamme Toyotan taakse paljon faneja, ja pystymme vakuuttamaan heidät. Pyrimme saamaan hymyn heidän kasvoilleen.