Kolminkertainen Le Mansin 24 tunnin ajon voittaja Allan McNish ei sure määräänsä enempää Audin poislähtöä kestävyyskilpailuista. Saksalaismerkin katoamisen WEC-sarjasta uskottiin teettävän takapakkia kovassa myötävireessä olleelle sarjalle, muta skottikuljettaja ei tätä väitettä allekirjoita.

McNish kilpaili itse vuosia Audilla ennen uransa lopettamista kauden 2013 päätteeksi. McNish näki itse, kuinka Audin ympärille kehittyi kestävyyskilpailuiden uusi kukoistuksen aikakausi. Autosportille puhunut mies uskoo uusien automerkkien vievän nyt ansiokkaasti eteenpäin sitä soihtua, jota Audi oli aikoinaan sytyttämässä.

– Audi oli kestävyyskilpailuiden pääarkkitehti viimeiset 18 vuotta, mutta kaiken täytyy päättyä joskus. Suuren automerkin katoaminen on totta kai surullinen asia, mutta ei se tarkoita koko sarjan loppua, McNish toteaa.

Ensi kaudella LMP1-pääluokassa kilpailevat vain Porsche ja Toyota. Kaksi automerkkiä ei kuulosta paljolta, mutta McNish muistuttaa tilanteen olleen sama jo vuosia aiemmin.

– Vuosikausia Audi taisteli vain Peugeotia vastaan kestävyyskilpailuiden kruunusta. Kun se vetäytyi, tilalle tuli Toyota. Kaksikin tallia sai aikaan loistavaa kilvanajoa.

McNish uskoo WEC-sarjan pääsevän ylitse Audin päätöksestä jättää kilparadat.

– Tämä on sarjalle vain hidastetöyssy, ei törmäys seinään, McNish kuvailee värikkäästi.