Ari Vatanen on edellinen rallikuljettaja, joka on voittanut maailmanmestaruuden Fordille. Siitä on aikaa jo 35 vuotta.

Vatanen tuntee edelleen rallimaailman kuin omat taskunsa. Hän nostaa korkealle hattua, kun puhe tulee yksityistalliaan M-Sportia pyörittävästä Malcolm Wilsonista.

Wilson toimi Fordin tehdastallin tallipäällikkönä 1997-2012, minkä jälkeen M-Sport on ajattanut kuljettajiaan yksityistallina Fordin osittaisella tuella. Sen jälkeen paras tulos MM-sarjassa on ollut Mikko Hirvosen nelossija 2014. Nyt odotukset ovat todella korkealla, kun Wilson onnistui haalimaan maailmanmestari Sebastien Ogierin tiimiinsä.

– Pitää muistaa, että Fordin panos M-Sportilla on hyvin pieni. Malcolm kaivaa suuren osain rahoituksesta itse, Vatanen sanoo Motorsport.comilla.

– Hän on ottanut isoja riskejä, mutta onnistunut bisneksissään. Arvostan hänen yrittäjän asennettaan ja onnistumistaan todella paljon.

– On helppo olla jonkun toisen työntekijänä, mutta on aivan eri asia laittaa oma päänsä pölkylle joka päivä. Teet vain valistuneita arvauksia ja toivot, että se toimii, Vatanen sanoo.

– Ja Malcolm on onnistunut, koska hän on todellinen bisnesmies. Ja nyt hän onnistui vielä hankkimaan nelinkertaisen maailmanmestarin Sebastien Ogierin tiimiinsä. Voin vain kuvitella, kuinka se vaikuttaa hänen bisnekseensä.

– Toivoin todella paljon, että se onnistuisi, ja olen todella vilpittömän onnellinen että näin kävi.