© Kuva: Getty Images

Video: Ayrton Sennan tunteikkain voitto ja muut Brasilian GP -historian parhaat

Brasilian GP:stä ei ole koskaan puuttunut tunnetta. Samba raikaa ja yleisö pitää meteliä yllä, mutta oman maan pojan taistellessa kärkisijoista äänihuulet ovat erityisen kovilla. Etelä-Amerikan jättiläinen on saanut nauttia lukuisista F1-rattisankareista, mutta kukaan ei yllä kansansuosiossa Ayrton Sennan tasolle. Kolminkertaisen maailmanmestarin kauden 1991 kilpailun voitto on yksi F1-historian tunteikkaimmista.

Senna taisteli fyysisten ominaisuuksiensa äärirajoilla hänen McLareninsa vaihteiston hajotessa, kun matkaa ruutulipulle oli vielä reilusti. Varmalta näyttäneen keskeytyksen sijasta Senna jatkoi matkaansa, vaikka hänen kätensä ja hartiansa huusivat hoosiannaa. Kierros kierrokselta etumatka kutistui, mutta Senna osoitti parhaimmat taitonsa tuodessaan vain parilla vaihteella edenneen autonsa maalilinjalle lopulta ensimmäisenä.

Kaikkensa antanut brasilialainen pysähtyi lämmittelykierrokselle, eikä hänellä riittänyt voimia enää jatkaa matkaansa. Hän saapui takaisin varikkoalueelle lääkintäauton kyydissä, mutta juhlittuna sankarina. Vielä palkintopallilla hän kaivoi itsestään jostakin voimaa nostaa ylös painava palkintopysty, vaikka kuvista näkee, että kipeää tekee.

Katso video Sennan uroteosta ja muista Brasilian GP:n parhaista paloista tästä.

» Pistetilanne, tuoreimmat uutiset, kisakalenteri…  tutustu F1-erikoissivuumme!