Rallin kaksinkertainen maailmanmestari Marcus Grönholm toivoo poikansa Niclas Grönholmin saavan ajopestin rallycrossin MM-sarjasta myös ensi vuonna.

Niclas Grönholm ajoi kovatasoisessa sarjassa jo tänä vuonna kauden kuluvana viikonloppuna päättävää Argentiinan osakilpailua lukuun ottamatta. Suuret menestykset jäivät 20-vuotiaalta Grönholmilta vielä tällä kaudella saamatta, mutta isä-Marcus toivookin pojan kartuttaneen kokemusta sarjasta.

– Tiesimme, että tästä kaudesta tulisi vaikea. Alkuperäinen suunnitelmamme oli ajattaa häntä Euroopan mestaruussarjassa. Hän tuli mukaan kuin pystymetsästä. Mutta vauhtia kuitenkin löytyy, joten ensi vuotta ajatellen olisi tyhmää olla jatkamatta MM-sarjassa, Grönholm paljastaa motorsport.comille.

Niclas on kerännyt oppia, mutta isän mukaan huono arpaonni lähtöpaikan suhteen on osunut kohdalle liian usein.

– En ole laskenut tarkasti, mutta Niclas on ollut todella usein startissa ulkolaidassa, ja se ei ole tässä lajissa mikään hyvä juttu.

Isän mukaan pientä kehitettävää ajotyylistä löytyy edelleen, ja hän aikookin auttaa tässä asiassa talvitauon aikana.

– Ehkä hyppäämme ralliauton rattiin ja katsomme mitä voimme tehdä. Mielestäni Niclaksella on vielä hieman kehitettävää autonhallintakyvyissää, kaksinkertainen maailmanmestari analysoi.