F1:ssä on kautta historian nähty lukuisia toisen polven F1-kuljettajia kuten Damon Hill, Nico Rosberg, Kevin Magnussen ja Nico Rosberg.

1972 ja 1974 maailmanmestari Emerson Fittipaldi kulkee nykyisin ympäri Yhdysvaltoja asuntoautollaan poikansa kanssa kiertämässä karting-kilpailuja. Kyseessä on 69-vuotiaan Fittipaldin nuorin poika – ja hänen nimensä on yllättäen Emerson Fittipaldi. Pojalla on ikää yhdeksän vuotta.

– Minä rakastan ajamista. Kierrämme isän ja äidin kanssa autollamme kisoja viikonloppuisin, on kiva, kun saamme olla yhdessä niin paljon, Emerson jr kertoo CNN:lle.

Pikku Emmo
-lempinimeä kantava juniori kilpailee tänä vuonna niin Yhdysvalloissa kuin Italiassakin eri sarjoissa.

Kolmesti naimissa olleella Emerson Seniorilla on seitsemän lasta, mutta vain nuorin on innostunut ajamisesta.

– Olen todella onnellinen, että ajaminen on hänen intohimonsa. Kaksi vanhinta poikaani vein kerran karting-radalle, mutta kumpikaan ei koskaan kysynyt, mentäisiinkö uudelleen, isä Fittipaldi kertoo.

– Pikku Emmo oppii koko ajan ja tulee paremmaksi. Hän on erityisen nopea sateella. Märissä oloissa hän on voittanut tosi monta kilpailua. Hän kuuntelee myös todella tarkasti neuvoja. Mutta pitää muistaa, että hän on vasta lapsi. Teini-iässä näkee, mitä hänestä tulee, kun oma persoonallisuus alkaa kehittyä ja omat unelmat alkavat nousta pintaan, isä muistuttaa.