© Kuva: Getty Images

Hyviä uutisia Kimi Räikköselle: ”Tästä on meille paljon etua ensi kaudella”

Ferrarin moottorijohtaja Luigi Fraboni kertoo, että vuoden 2017 moottoriyksikön työt ovat edistyneet hienosti ja tulos tulee olemaan hyvä.

Uusien moottorisääntöjen mukaan moottoreita saa rakentaa vapaammin, eikä päivityspoletteja enää käytetä. Tällä kaudella jokainen valmistaja on saanut käyttää niitä 32, eri komponentit ovat olleet eri polettimäärän arvoisia.

Kun nämä rajoitteet poistuvat, se muuttaa tilanteen. Frabonin mukaan se, että Ferrari käytti kaikki polettinsa ensimmäisenä, kertoo siitä, kuinka aggressiivisesti se pystyy ensi vuonnakin kehittämään moottoriaan.

– Polettien katoaminen on meille erinomainen asia. Vaikka käytettävien moottorien määrä ensi kaudella on yhä sama kuin nyt, niiden vapaampi kehittäminen antaa mahdollisuuden joustavampiin muutoksiin ensi kauden aikana, Fraboni sanoo F1i.comille.

– Tällä kaudella olemme onnistuneet kehittämään moottoriamme erityisen paljon. Nyt emme ole voineet enää tehdä niin, kun poletit on käytetty. Joten jokainen ymmärtää, että ensi kaudella meille on paljon etua tilanteesta. Lisäksi kauden 2017 moottorin kehitystyö on erinomaisessa vauhdissa.

Ferrari käytti viimeiset polettinsa jo ennen Italian GP:tä, minkä jälkeen jäljellä oli vielä seitsemän kilpailua. Myös talvella Ferrari käytti eniten poletteja, 23. Mercedes käytti 19, Honda 18 ja Renault vain seitsemän.

» Pistetilanne, tuoreimmat uutiset, kisakalenteri…  tutustu F1-erikoissivuumme!