© Kuva: Getty Images

Haas luottaa yhä Brembon jarruihin: ”Emme vaihda jarrujentoimittajaa”

Haasilla on ollut suuria ongelmia jarrujensa kanssa viime kilpailuissa. Talli kokeilee Meksikossa jarruvalmista Brembon uusia materiaaleja, joiden uskotaan olevan ratkaisu ongelmaan.

Brembo on tutkinut, mikä aiheutti jarrulevyongelman, joka esti Esteban Gutierreziä USA:ssa taistelemasta jopa MM-pisteitä. Samoja ongelmia oli myös Bahrainissa, Malesiassa ja Japanissa.
Vaikka selkeää syytä ei ole löytynyt, nyt kokeillaan uutta hiilikuitumateriaalia.

– Teemme kaikkemme, että ongelma poistuisi. Meille tulee Meksikoon uusia osia, pitää testata huolellisesti, miten ne toimivat. Kokeilemme myös Brembon toimittamaa ihan uutta jarrupakettia, sanoo tallipäällikkö Günther Steiner Motorsport.comilla.

– Tämä on ratkaistava yhdessä Brembon kanssa. Joko he korjaavat asian tai sitten neuvovat meitä, jos teemme jotakin väärin. Olemme saaneet heiltä ohjeet ja tehneet niiden mukaan, mutta voi olla, että jossakin kohtaa on tullut jokin virhe.

Viikko sitten Steiner sanoi, että Haas saattaa vaihtaa jarrujentoimittajaa kokonaan.

– Kesken kauden se olisi liian hankalaa. Jarrut ovat aika monimutkaiset, emme vaihda Bremboa, emmekä halua puhua heistä pahaa. Uskon vahvasti, ettei tämä ongelma vaivaa meitä enää tällä kaudella.

» Pistetilanne, tuoreimmat uutiset, kisakalenteri…  tutustu F1-erikoissivuumme!