Video: Malesian rataan tehty paljon muutoksia – ohituksia pitäisi tapahtua enemmän

Viikonloppuna vuorossa olevan Malesian Sepangin rataan on tehty runsaasti muutoksia, joiden seurauksena kuljettajia odottavat uudet haasteet jo ennestäänkin vaativalla moottoriradalla.

Rata on asfaltoitu täysin uusiksi, minkä lisäksi peräti yhdeksän mutkan rakenteita ollaan muokattu. Muutokset koskevat mutkien kallistuksia, jotka asettavat kuljettajille ja autojen pito-ominaisuuksille uudenlaisen haasteen. Ohitusmääriä halutaan lisätä erityisesti radan viimeisessä mutkassa, jossa kallistus on päinvastainen muihi mutkiin nähden. Viime vuoteen verrattuna mutkan sisäosaa on nostettu metrillä, jolloin mutkaan haettava ajolinja on erilainen aiempiin vuosiin verrattuna. Toinen näkyvä muutos on radan toisessa mutkassa, joka ei pääty enää jyrkkään pudotukseen.

Lisäksi radan viemäriverkostoa on parannettu kestämään paremmin kilpailuviikonlopulle tyypillisiä monsuunisateita.

» Pistetilanne, tuoreimmat uutiset, kisakalenteri…  tutustu F1-erikoissivuumme!