© Kuva: Getty Images

Pitkä sopimuskaan ei auta – F1-sarjan kulmakiviin kuuluva kilpailu pohtii jatkoaan sarjassa

F1-sirkuksen kulmakiviin kuuluvan Silverstonen osakilpailun tulevaisuus on vaakalaudalla, paljastaa brittein ajajayhdistyksen puheenjohtaja Derek WarwickAutosportille antamassaan lausunnossa hän paljastaa radalla olevan yhdeksän kuukautta aikaa selvittää, voiko se jatkaa F1-kilpailujen järjestämistä myös kauden 2019 jälkeen.

Itsekin F1-sarjassa ajanut Warwick manaa F1-osakilpailun järjestämisen olevan nykyään aivan liian kallista hommaa, eikä kilpailun järjestävä ajajayhdistys BRDC halua ottaa yltiöpäisiä taloudellisia riskejä GP:n kanssa. Silverstonella ja F1-sarjalla on sopimus kilpailun järjestämisestä kauteen 2026 saakka, mutta ensi kesänä voimaan astuu optio, joka mahdollistaa yhteistyön päätymisen jo vuoden 2019 kilpailun jälkeen.

– Jos ei ole varaa, ei vain yksinkertaisesti ole varaa. Olemme panostaneet suuria summia kilpailun ja rata-alueen kehittämiseen. Olemme tehneet kaikkemme vastataksemme Bernie Ecclestonen vaatimuksiin, mutta jatkuvasti kasvavat kustannukset eivät tee tästä enää kannattavaa, Warwick jyrähtää.

» Pistetilanne, tuoreimmat uutiset, kisakalenteri…  tutustu F1-erikoissivuumme!