Liberty Media Group osti ensimmäisen osuuden F1:n vanhoilta omistajilta CVC Partnersilta, jonka myötä yhtiö sai 18,7 prosentin osuuden F1:n omistajuudesta. Lopullinen kauppa toteutuu vuoden 2017 alussa, jolloin Liberty Groupista tulee F1:n pääomistaja.

Kansainvälinen autoliitto FIA odottaa innolla yhteistyötä uusien omistajien kanssa, mutta toivoo lisätietoja kaupasta ja uusien omistajien tavoitteista.

– FIA ei ollut ymmärrettävästi osana kauppaneuvotteluja. Toivomme saavan lisätietoa kaupan vaikutuksista ja toivomme, että voimme keskustella kaikkien osapuolien kanssa tämän sopimuksen seuraamuksista, FIA tiedotti virallisessa lausunnossaan.

FIA:n presidentti Jean Todt uskoo kaupan olevan hyvä asia F1:lle.

– Me toivotamme tervetulleiksi yhtiön, jolla on suuri kokemus urheilusta, mediasta ja viihdealasta, ja jotka ovat valmiita investoimaan pitkäaikaisesti Formula ykkösiin, Todt sanoi Autosportin mukaan.