© Kuva: Getty Images

Claire Williams kehuu suomalaiskuskiaan: ”Valtteri Bottas on kehittynyt Ferrari-huhujen jälkeen”

Williamsilla uskotaan, että Valtteri Bottas on kehittynyt sen jälkeen, kun spekulaatiot siirtymisestä Ferrarille loppuivat ja mies sai keskittymisensä takaisin. Tallipomo Claire Williams sanoo, että Bottaksesta on tullut parempi kuljettaja huhujen murskauduttua. Bottas on ollut tällä kaudella selvästi parempi kuin tallikaverinsa Felipe Massa, mutta silti Bottaksen jatko Williamsilla on kaikkea muuta kuin varmaa.

Williams puhui Autosportille Bottaksesta ja siitä kuinka ”Valtteri on parantunut ja parantunut”.

– Hän on todella kasvanut kuljettajaksi, joka voi rakentaa tiimin ympärilleen ja motivoida heitä. Näimme kuinka hän menetti osan tästä keskittymisestä viime vuonna, kun huhut veivät häntä Ferrarille, mutta nyt hän on taas valmis, Williams kehui kuljettajaansa.

– Olemme nähneet hyvin erilaisen Valtterin tällä kaudella. Paremman version itsestään. Tunsit hänet jo silloin, kun hän oli kehitystiimissämme ja nyt voi nähdä kuinka hän on noussut ylöspäin. En usko, että hänen kehittymisensä on vielä pysähtynyt.

– Hänellä on vielä valtava määrä todistettavaa ja toivon, että jonain päivänä voimme antaa hänelle auton, jolla hän voi osoittaa olevansa mestaruuden arvoinen kuljettaja, Williams sanoo.

Claire Williams myöntää, että Valtteri Bottas ja Felipe Massa olisivat unelma kuljettajapari, mutta Felipe Nasr ja Sergio Perez ovat myös nousseet tapetille.

– Otimme Felipen talliin monista syistä vuonna 2014 ja hän on tuonut enemmän kuin odotimme, enemmän kuin hän itsekkään ehkä odotti. Meillä on ollut mahtavat kolme vuotta ja hän on ollut mahtava henkilö tallin sisällä.

– Otamme joskus nykyisen tasoisen kuljettajaparimme liian itsestäänselvyytenä, koska he tekevät työnsä niin hyvin. He tekevät loistavaa työtä radalla, mutta myös kulisseissa. Se miten he tulevat tehtaalle ja puhuvat työntekijöille. Felipe ja Valtteri ovat unelma kuljettajapari ja molemmat ovat tehneet loistavaa työtä.

» Pistetilanne, tuoreimmat uutiset, kisakalenteri…  tutustu F1-erikoissivuumme!