Nelinkertainen maailmanmestari Juha Kankkunen ei uskalla luvata, että Esapekka Lappi tai Teemu Suninen ovat pian WRC-tallissa, mutta myöntää toki kaksikon lahjakkuuden.

Lappi oli viime kaudella WRC2-luokan kolmas ja Suninen taistelee tiukasti sarjan voitosta tällä kaudella. Sunisen etuna on, että hän on legendaarisen Timo Jouhkin siipien suojassa.

– Ne on tällä hetkellä vielä vähän kysymysmerkkejä. Sitten kun päästään ajamaan isoja poikia vastaan WRC-autolla, niin sitten tilanteen vasta näkee. Hyvinhän pojat ajaa R-vitosta, mutta se on vähän verrattavissa siihen, että joku ajaa hyvin Moto3-luokassa, mutta tilanne muuttuu täysin, kun menee MotoGP-luokkaan. Samoin joku ajaa Formula kolmosta hyvin, mutta ykkösessä ei enää pärjääkään, Kankkunen arvelee Moottoriurheilu.tv:llä.

– Sitä on hankala ennustaa, mutta hyvinhän Teemu Suninen ja Esapekka Lappi ajaa, siitä ei ole kiinni. Ei me nyt ihan nollilla olla, mutta kyllähän tämä yleinen maailmantilanne on rallia rasittanut. Suomalaiskuskit kärsii siitä varmasti. Suoraan sanottuna on ankeatakin välillä ollut.

– Ykköstalleissakin näkyy, että niidenkin on pitänyt jo miettiä mitä ajetaan ja miten ajetaan, että mihin rahkeet riittää. Tehtaan antama tuki ei kuitenkaan ole sama asia kuin tehdastalli ja eihän siellä ole oikeita tehdastalleja kuin Volkkari ja Hyundai. Niillä kyllä menee ihan mukavasti.

– Historiaa kun ajattelee, niin onhan nuo nuoret pojat ajanut tosi hyvin. Rovanperän Kallekin on yllättävän hyvä ajamaan. Sebastien Loeb pääsi vasta kolmikymppisenä huipulle ja silti ehti hyvin vetää, eli kyllä noilla aikaa on. Kokemus kuitenkin ratkaisee aika paljon, kun ajatellaan koko MM-sarjaa, Kankkunen muistuttaa.

– Se vähän rallissa poikkeaa vieläkin muista lajeista, joissa nuoruus on valttia. Kyllä yksittäisissä ralleissa voi nuoremmatkin pojat vielä pärjätä, mutta sitten vasta, kun olet riittävän nopea ja kokenut, niin voi odottaa kokonaistulosta.