Huhut siitä, että teknologiajätti Apple ostaisi suuren osan F1:sistä, ovat käyneet kuumina keskiviikosta lähtien.

Arvostettu F1-bloggaaja Joe Saward kirjoitti keskiviikkona, että iPhonen ja iPadin valmistaja on määrätietoisesti tekemässä tarjousta. Saward nostaa esiin, että Applella on varmasti varaa tehdä kyseinen siirto.

– Kulisseissa kuiskitaan, että viimeisin tarjoaja on Apple Inc. eli yritys, jonka nettokassassa on tällä hetkellä 161 miljardia dollaria, Saward kirjoittaa.

Vaikka kaikki ovat tietoisia Applen loputtomasta rahamäärästä, ovat monet F1:siä seuraavat tietämättömiä, että Applella on oma F1-auton prototyyppi kehitteillä. Sen lisäksi heillä on oma TV-alusta, joka kaipaa lisää sisältöä.

”Projekti Titan” lempinimellä kulkeva Applen auton kehittäminen, saisi mahdollisesti apua kehittämiseen isoilta talleilta, kuten Ferrarilta ja McLarenilta. Sopimus voisi myös antaa Apple TV:lle yksinoikeudet lajin digitaaliselle sisällölle.

Applen kiinnostus osuu hyvin oikeaan aikaan. Suuri osa 40-vuotiaasta lajista on tällä hetkellä vapaana odottamassa ostajaansa. F1-pomo Bernie Ecclestone sanoi maaliskuussa, että kaksi isoa toimijaa ovat kiinnostuneita ostamaan ison osan lajista jopa kuudella miljardilla dollarilla.

– On ihmisiä, jotka ovat halukkaita ostamaan. Oikeastaan kaksi ihmistä ovat samaa mieltä hinnasta. Kyse on vain siitä haluaako CVC (yritys joka omistaa 35% F1:sistä) myydä osuuttaan, Ecclestone sanoi The Sunille.

Oli kyse miten paljon bisnesvainusta tahansa, olisi siirto melko epätavallinen Applen kaltaiselle yritykselle. Tavallisesti se on panostanut pieniin startup-yrityksiin, joista se on jalostanut myöhemmin isoja alan toimijoita sen sijaan, että se olisi ostanut miljardeilla isoja yrityksiä.