Ruotsalainen entinen F1-kuljettaja Stefan Johansson on ottanut tiukan kannan lajin nykytilasta. Hän haluaa muutoksia, paluuta perusasioiden äärelle.

– Tilanne on ihan täysi vitsi juuri nyt. F1 luo todella monimutkaisia monsteriautoja, joilla mennään sitten radalle miettimättä, mitä mahtaa tapahtua. Tämä aiheuttaa isoja ongelmia, Johansson kirjoittaa blogissaan.

– Tuota järjetöntä säätönappien ja teknisten apuvälineiden määrää ei olisi pitänyt koskaan hyväksyä. On naurettavaa, jos insinöörit kertovat joka mutkassa, millä säädöillä pitää ajaa.

– Niinpä he päättivät, että kaikenlainen kommunikaatio kilpailun aikana on kiellettyä. Ja nyt ollaan tilanteessa, missä ei kuljettajalle saa kertoa edes teknisestä ongelmasta. Oli suorastaan pöyristyttävää, että Force India ei saanut kertoa Sergio Perezillekisan aikana tämän jarruongelmasta. Miettikää, jos se olisi tapahtunut vaikkapa Monacossa tunnelista ulos ajettaessa. Tuossa ei ole mitään logiikkaa, Johansson ruoskii.

– Olisi palattava äkkiä lajin perusasioiden äärelle. Nyt F1 on pelkkää insinööripornoa, jonka on loputtava. Kun kuljettajatkaan eivät enää ymmärrä edes puolta kaikesta tekniikasta, miten katsojat voisivat?

– Rakastan tätä lajia, mutta huomaan turhautuvani lähes joka kilpailua katsoessani, koska F1:stä on tullut niin absurdia.