© Kuva: Getty Images

Daniel Ricciardon itseluottamus ei vielä horju: ”En pelkää Verstappenia”

Daniel Ricciardo väittää, ettei hän koe oloansa uhatuksi, vaikka 18-vuotias tallikaveri Max Verstappen on kerännyt Red Bullilla enemmän pisteitä.

Liityttyään Red Bullille Toro Rossolta Espanjan GP:n alla, jonka hän voitti nuorimpana kuljettajana F1-historiassa, Verstappen on jatkanut huimaa tahtiaan varmistamalla tallille kaksi palkintopallisijaa. Verstappen oli toinen sekä Itävallassa että Iso-Britanniassa.

Verstappen on kerännyt Red Bullilla 13 pistettä enemmän, kuin tallikaveri Ricciardo, mutta australialainen ei näe syytä pelätä teinisensaatiota.

– Hänen kehityksensä on ollut alussa huimaa. Jos hän jatkaa sitä seuraavat viisi tai kymmenen vuotta, se varmasti pelottaa joitakin ihmisiä. Ainoa asia mitä minä pelkään ovat hämähäkit ja käärmeet, joten se on ihan ok, Ricciardo kommentoi.

Ricciardo tekee myös selväksi, että hänellä ja Verstappenilla on terve suhde keskenään. Ricciardo lisää, ettei hän aio keksiä tekosyitä, jos nuori hollantilainen jatkaa parempaa pisteiden keräämistä jatkossa.

– Aina kun joku muu voittaa niin toivoisit sen olevan sinä itse. Hänen onnistumisensa ei kuitenkaan ole ongelma. Olen totta kai huomannut hänen tekevän hyvää työtä, kun hän on voittanut ja ajanut podiumille.

– En oikein tykkää katsoa taaksepäin, mutta totta kai olisin voinut voittaa ainakin yhden menneistä kilpailuista. Hän on ollut kilpailukykyinen, eikä se johdu vain siitä, että minulla on ollut huonoa tuuria ja hänellä kaikki hyvä onni, Ricciardo tunnustaa.

Vaikka Verstappen on kerännyt enemmän pisteitä, Ricciardo muistuttaa, että hänellä on vielä hyvin aikaa ottaa tallikaveri kiinni.

– Hän on ollut nopea ja nostanut itsensä korkealle. En aio ikinä keksiä tekosyitä, jos hän voittaa minut rehdisti ajamalla. Uskon hänen olleen yleisesti minua nopeampi, mutta minulla on vielä kilpailuja jäljellä ottaa hänet kiinni.

– Kyse ei ole siitä hyppääkö joku talliin tai ei. Kyse on siitä, että yritän saada itsestäni parhaan irti. Uskon edelleen, että saadessani itsestäni kaiken irti olen nopea, Ricciardo päättää.

» Pistetilanne, tuoreimmat uutiset, kisakalenteri…  tutustu F1-erikoissivuumme!