Mercedeksellä oli Bakun GP:ssä teho-ongelmia autossaan. Nico Rosberg selvitti ongelmat nopeammin kuin tallikaverinsa Lewis Hamilton.

Tilannetta spekuloitiin paljon mediassa sillä, onko Rosberg käyttänyt enemmän aikaa auton teknisten säätöjen opetteluun kuin Hamilton. Tallin puheenjohtaja Niki Lauda sanoi kisan jälkeen, että Rosberg sai korjattua tilanteen nopeasti itse. Nyt Lauda puolusti hallitsevaa maailmanmestaria.

– Lewisillä oli tiukka kilpailutilanne päällä ja hänellä oli kovemmat paineet niskassaan kuin Nicolla, Lauda kommentoi tilannetta jälkikäteen.

Hamilton oli kisassa ongelmien sattuessa viidentenä. Rosberg sen sijaan ajoi turvallisessa johtoasemassa kohdatessaan ongelmat. Tallin insinööri Andy Shovlin puolusteli myös Hamiltonia.

– Jopa meillä meni pari kierrosta aikaa keksiä, mistä ongelma johtui, ja ratkaista se, Shovlin paljasti.

Lisäksi Rosbergilla tilanne oli helpompi. FIA antoi Mercedekselle luvan sanoa Rosbergille, että jokin oli vinossa. Rosberg sai siis informaatiota siitä, että jokin asetus olisi väärin, ja pystyi näin ollen ratkaisemaan ongelman helpommin kuin Hamilton.

– Hänen (Rosbergin) oli helppo päätellä tilanne ja palata vanhoihin asetuksiin, Mercedekseltä kerrottiin.

Tallin pomo Toto Wolff ei halunnut lähteä vertailemaan kuljettajiensa ratkaisuja teho-ongelman kanssa.

– Se olisi epäreilua vertailla heitä tuolla tavalla. Nico teki hyvää työtä, mutta hän sai tärkeää tietoa nopeasti, joka auttoi häntä, kun taas Lewis ei saanut, Wolff kertoi

Lähde: grandprix.com