Suomalainen ralliyleisö saa tulevana kesänä suurta herkkua, kun Jyväskylän MM-rallin yhteydessä vauhtiin päästetään myös rallilegenda Henri Toivosen B-ryhmän Lancia Delta S4.

30 vuotta sitten traagisesti Korsikan MM-rallissa menehtynyt Toivonen oli nousemassa lopullisesti rallimaailman huipulle italialaismerkin rallipedolla. Kauden avausrallin Monte Carlossa voittanut Toivonen johti Korsikan rallia yli puolellatoista minuutilla, kunnes hänen sekä kartanlukija Sergio Creston elämä päättyi tulimereen 2. päivä toukokuuta. Toivosta pidetään edelleen yhtenä kaikkien aikojen lahjakkaimmista kuljettajista, joka olisi monien mielestä saavuttanut suurtekoja ilman onnettomuutta.

Tänä vuonna tulee kuluneeksi paitsi 30 vuotta Henri Toivosen kuolemasta, myös 60 vuotta hänen syntymästään. Sen kunniaksi Henrin veli Harri Toivonen esittelee veljensä ärhäkäimmän työkalun Jyväskylän MM-rallin ytheydessä. Harri Toivonen ajaa kauden 1985 RAC-rallin osakilpailuvoittoon Henri Toivosen siivittäneellä Lancialla kaksi näytösajoa.

Toivonen ajaa autolla näytösluonteisesti Neste Rallin Harjun erikoiskokeen yhteydessä sekä kisan avauspäivänä torstaina 28.7. että perjantai-iltana 29.7. Tarkempi aikataulu kerrotaan myöhemmin.