F1-sarjan ikuinen kakkonen täyttää vuosia ”Kimi Räikkönen ryösti hänen paikkansa” – kuvat uran varrelta

F1-lehdet maalasivat kesällä 2001 kuvaa sarjan tulevaisuuden hallitsijoista. Puheissa formulamaailman herruudesta tultaisiin käymään tiukkaa vääntöä kahden silloisen Sauber-kuljettajan välillä.

Mercedeksen vahvasti tukema Nick Heidfeld tulisi taistelemaan selvästi Ferrarin kuolaamaa Kimi Räikköstä vastaan tulevina vuosina. Molempien superlahjakkaiden nuorukaisten uskottiin pysyvän Sauberilla vain sen aikaa, kunnes suuremmat tallit katsoisivat hedelmiensä olevan kypsiä poimittaviksi omiin kätösiin.

Kaikki tiedämme, kuinka sitten lopulta kävikään. Brittitiimin päätös kallistui lopulta Räikkösen suuntaan, kun taas petetty Heidfeld jämähti vuosiksi Sauberille.

Kimi Räikkönen ryösti hänen paikkansa, mutta jälkikäteen tarkasteltuna kummankaan osapuolen ei tarvinnut katua päätöstä.

Vaikka epäluotettavuus riistikin suomalaiselta kaksi maailmanmestaruutta, nostivat vuodet McLarenilla Räikkösen silti aikansa kiistatta yhdeksi parhaimmista kuljettajista. Heidfeld puolestaan muistetaan keskikastin tasaisena suorittajana, jolla on ”kunnia” kantaa nimissään kyseenalaista F1-ennätystä: eniten palkintokorokepaikkoja ilman voittoa.

Kimi Räikkönen ryösti hänen paikkansa, mutta jälkikäteen tarkasteltuna kummankaan osapuolen ei tarvinnut katua päätöstä. Saksalaisen osalta tapaus herättää luonnollisesti katkeruutta. Vielä vuosia tuon tapauksen jälkeenkin muisti hän mainita, kuinka hän voitti Räikkösen sekä aika-ajovertailussa että loppupisteissä Sauber-vuonna. Tämä pitää paikkansa, mutta täytyy muistaa, että vastassa oli todellinen F1-keltanokka, joka suoriutui kokemukseensa nähden erinomaisesti tulokasvuodestaan.

Heidfeldin vahvuus oli myös hänen suurin heikkoutensa. Hän oli tasaisen varma suorittaja, joka kyllä toi autonsa maaliin ja usein myös mukavilla pistesijoille. Useat hänen palkintopallisijoituksensa tulivatkin kisoista, jotka olivat todellista lottoarvontaa vaihtuvien keliolosuhteiden tai muiden muuttuvien tekijöiden takia.

Tasapaksulla suorittamisella ei kuitenkaan koskaan nousta huipulle. Heidfeld ei ollut kuljettajana räväkkä, joka olisi pystynyt tiukan paikan tullen repimään itsestään ja autostaan irti vielä hieman lisää suorituskykyä, jotta huipputulos olisi taattu.

Saksalainen ajoi kunnioitettavan uran, ja näin jälkiviisaana voidaan sanoa hänen pystyneen jotakuinkin maksimiinsa. McLarenin riskivetoa kummasteltiin syksyllä 2001, mutta seuraavat vuodet osoittivat heidän tehneen täysin oikean valinnan kuljettajavalintansa suhteen.

Nick Heidfeldin F1-ura lukuina

GP:t: 183
Paalut: 1
Nop.kierrokset: 2
MM-pisteet: 259

Juuso Taipale
Twitter: @JuusoTaipale


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.