Malesian GP:n näyttämöä Sepangin rataa uudistetaan parhaillaan. Rataan haluttiin parannuksia sadeveden hallitumman poistamisen takia, mutta kun rataa alettiin parantamaan, löytyi siitä myös muita parannuskohteita.

– Löysimme useita ongelmia geometrian, viemäröinnin, suoja-alueiden, reunojen ja asfaltin laadun osalta, radan parantamiseen palkattu arkkitehti Jarno Zaffelli kommentoi Grand Prix Timesille.

– Uudelleenpäällystys- ja parannustyöt käsittävät koko 5,534 kilometriä pitkän radan, ja kehittävät mutkien ajettavuutta ja viemäröintiä, kanttareita ja turva-alueita eritoten mutkissa 1, 4, 9, 12 ja 15. Odotamme Formula ykkösten olevan kaikkinensa nopeampia etenkin mutkissa kaksi ja yhdeksän, hän jatkaa.

Suurin muutos radalle on tehty viimeiseen mutkaan.

– Viimeinen mutka on suurin muutos. Sen uuden muodon myötä se tuo jännittävää haastetta kaikille kuskeille. Varikon sisäänmenon osalta muoto on samanlainen, mutta kanttaria ja mutkan kallistuskulmaa on muutettu ja ideaali ajolinja on nyt täysin erilainen, ja kaikki jotka tulevat mutkaan liian nopeasti, joutuvat ”avaamaan oven” viimeisen mutkan ulostulossa, Zaffelli toteaa.

– Jos olisin katsoja, ostaisin liput viimeiseen mutkaan ilman muuta, hän summaa.