Kahden Brasilian V8-vakioautosarjan johtohahmon välisesta WhatsApp-keskustelusta on syntynyt valtava kohu Brasiliassa.

Motorsport.com kertoo kahden johtajan välisen keskustelun julkisuuden vuotamisen aiheuttaneen sarjan sisäisen tutkinnan. Viestittelyssä on kyse kahden Brasilian autourheiluliiton jäsenen ”vitsailusta”, jossa he miettivät sopivia rangaistuksia joillekin V8-sarjan kilpailijoille.

Suurinta meteliä on syntynyt Caca Buenon viimevuotisen rangaistuksen ympärille. Bueno sai viime kaudella kahden kilpailun mittaisen ajokiellon hänen haukuttua ratajärjestäjät kilpailun jälkeen. Buenolle ei heilutettu ruutulippua kilpailun loppumisen merkiksi, ja hän ajoi yhden ylimääräisen kisakierroksen samalla, kun hitaammat ja suuremmat pelastushenkilökunnan autot olivat jo radalla. Bueno moitti kilpailun jälkeen välittömästi kisan järjestäjiä idiooteiksi.

Nyt brassilehti Folha de Sao Paulo on paljastanut keskustelun, joka johtajien välille syntyi Buenon tunteenpurkauksen jälkeen.

– Diskataan hänet jostain syystä seuraavassa kisassa. Haluan nähdä hänet vittuuntuneena *naurua*. Tämä paskiainen on puhunut paskaa jo pidemmän aikaa. Meidän täytyy panna häntä ja Thiago Camiloa (toinen kuljettaja) halvalla. He ovat sarjan tylsimmät kuskit, lehti paljastaa Paulo Ygor Diasin, toisen virkailijan kirjjoittaneen.

Clobis Matsumoto, sarjan entinen johtohahmo, ei jäänyt sanailussaan pekkaa pahemmaksi.

– Caca jäi minun aikanani kolmesti sarjassa toiseksi, koska en ollut sillä tuulella, että halusin hänen olevan mestari *naurua*.

Bueno on viestien paljastumisesta luonnollisesti raivoissaan. Hän kokee niiden olevan selkeä todistus salaliitosta häntä kohtaan. Viestittelijät ovat puolustautuneet toteamalla niiden olleen vain vitsiä. Heidän mukaansa heillä ei edes ole oikeutta vaikuttaa rangaistuksiin.

Molemmat komissaarit on erotettu viroistaan ja asiasta on aloitettu sisäinen tutkinta.