202 GP-kilpailua urallaan ajanut Jean Alesi kritisoi vahvasti formula ykkösten nykytilaa.

– Nämä viime viikonlopun tapahtumat alleviivaavat sitä, että F1 tarvitsee diktatuuria päätöksenteossaan. Tämä on surkuhupaisaa, että heti ollaan palauttamassa vanha aika-ajojärjestelmä takaisin Bahrainiin, vaikka nyt pitäisi mielestäni säilyttää nuo kaksi ensimmäistä aika-ajon jaksoa pudotuskilpailuna ja muuttaa vain se kolmas. Systeemi oli mielestäni erittäin mielenkiintoinen, Alesi sanoi Ranskan Canal Plussalle.

Päätös vanhaan palaamisesta tehtiin tiimipäälliköiden äänestyksellä.

– Nyt yritetään miellyttää liikaa tallipäälliköitä ja kaikille annetaan mahdollisuus vaikuttaa, vaikka jokainen heistä takuulla ajaa ainoastaan omia etujaan. Tämä nyt vain on laji, joka tarvitsee sen yhden diktaattorin päätöksentekoon. Minä pidän paljon Bernie Ecclestonesta, mutta vielä enemmän Jean Todtista. Heidän pitäisi ottaa päätösvalta itselleen.

– Aiemmin homma on toiminut hyvin, kun yksi mies on päättänyt asioista. Miksi siis näin ei tehdä edelleen? Minusta näyttää siltä, että aika monet näistä tallipäälliköistä tekevät pelkästään hallaa formula ykkösille, Alesi jylisi.

– Onneksi sentään nyt näyttäisi tulevan mielenkiintoinen kausi, koska Ferrarin auto on todella nopea. Sebastian Vettel piti helposti Mercedekset takanaan ilman mitään ongelmia, mutta he tekivät pahan strategisen virheen, mikä maksoi voiton.