Hyundain WRC-tiimi aikoo ajattaa neljättä autoa ainakin kolmessa MM-sarjan osakilpailussa tällä kaudella. Jo nyt on vahvistettu, että hollantilainen Kevin Abbring ajaa ainakin Portugalin ja Sardinian rallit Hyundain tehdaskuljettajana.

Abbringin päätyönä Hyundailla on ollut kehittää uutta R5-autoa sekä ensi kauden i20 WRC:tä. Nyt hän pääsee mittaamaan kisavauhtiaan Dani Sordon, Thierry Nevillen ja Hayden Paddonin kanssa.

– On hyvä ajatus ajaa ainakin nuo kaksi peräkkäistä rallia, hyödyn siitä taatusti jälkimmäisessä. Tiukka valmistautumisjakso tässä tulee, sillä en ole ajanut tuolla WRC-autolla aikoihin, Abbring sanoo Autosportille.

Abbring ei kuitenkaan saa alleen tämän vuoden autoa, vaan hän ajaa kilpailut viime vuoden i20:llä.

– En usko että sillä on mitään merkitystä. Tavoitteeni on päästä Portugalissa oikeaan rytmiin mahdollisimman pian ja ajaa MM-pisteille.

Abbring on ajanut Portugalin rallin 2010 ja 2012, mutta Sardinian viimeksi 2009.

– Olemme aina ajatelleet, että olisi hyvä, jos testikuljettajammekin saisi kilpailukokemusta. Niinpä sovimme nyt Kevinin kanssa tästä järjestelystä. Hän on ollut alkuvuodesta kiireinen R5:n kehitystyön kanssa, mikä on ollut ehdoton prioriteetti meille, sanoo Hyundain tallipäällikkö Michel Nandan.

27-vuotias hollantilainen ajoi MM-sarjassa viime vuonna viidessä kilpailussa. Ruotsissa ja Saksassa hän oli 11:s. Korsikalla hän oli kilpailussa parhaimmillaan jopa kakkosena, kunnes ajoi ulos EK8:lla viidenneltä sijalta.

– Se oli suoritus, joka jäi monen mieleen ja kertoo Kevinin potentiaalista. Odotan innolla, kuinka hyviin suorituksiin hän tällä kaudella pystyy, Nandan sanoi.