Entinen 1980-luvun F1-kuljettaja Marc Surer on nykyisin Sky Germanyn F1-kommentaattorina. Hän ihmettelee Mercedeksen toimintaa F1-testeissä.

Surer ei myöskään usko, että Mercedes on enää lainkaan yhtä ylivoimainen kuin kahdella viime kaudella.

– Uskon ja toivon, että he eivät enää dominoi. Ilmassa on merkkejä siitä, että Mercedeksen totaalisen dominanssin aika on ohi. Ensinnäkin Ferrari on lähestynyt heitä selkeästi ja toiseksi, rengaspelin merkitys tällä kaudella kasvaa entisestään ja se on mielestäni etu Ferrarille, Surer sanoo saksalaisen T-Onlinen mukaan.

– Monesti Ferrarilla on ollut hankaluuksia saada renkaat oikeaan lämpötilaan, mutta yhä pehmeämmät rengasseokset tulevat auttamaan heitä ehdottomasti.

Surer ei ymmärrä, miksi Mercedes ei kokeillut Barcelonan testeissä lainkaan Pirellin uusia ultrapehmeitä renkaita.

– En ymmärrä lainkaan, miksi he eivät kokeilleet niitä. Se voi osua vielä omaan nilkkaan. Olemme nähneet niin monesti aikaisemmin, että useillakin tiimeillä on ollut hankaluuksia jonkin tietyn rengastyypin kanssa. Olisi kannattanut kokeilla.

Vaikka Mercedes ei esittänyt mitään valtavaa testeissä, moni uskoo, että se on edelleen selvästi muita edellä. On huhuttu, että heillä olisi moottorissaan jopa liki 1000 hevosvoimaa.

– Tuo on kyllä uskoakseni jo liioittelua. Näistä turboista pystyy puristamaan maksimissaan 700 hevosvoimaa ja ERS antaa sellaisen 160 lisää. Se tekee 860 hevosvoimaa ja uskon, että Mercedeksellä saattaa olla ehkä 900. Ferrari pystyy kyllä rutistamaan samat voimat koneestaan, Surer uskoo.