Formula ykkösissä 2010-2012 ajanut ja itänaapurimme kaikkien aikojen ensimmäisen F1-podiumin napannut Vitali Petrov väläyttelee hänen nykyistä työnantajaansa saattavan kiinnostaa liittyä F1-sarjaan tulevaisuudessa.

Petrov kisaa tällä kaudella kestävyyskilpailujen MM-sarja WEC:ssä venäläistiimi SMP:n väreissä. Petrov muistuttaa motorsport.comille venäläistiimin tavoitteiden olevan korkealla.

– Meillä on monta rautaa tulessa tällä hetkellä. Tulevaisuudessa voimme nousta LMP1-sarjaan (pääluokka WEC:ssä), tai jopa F1:iin, kukaan ei tiedä vielä. Mutta he haluvat olla maailman parhaita, ja minä pidän siitä, Petrov toteaa.

Kokenut Petrov ei ole vain kuljettaja SMP-organisaatiossa, vaan hän auttaa myös nuoria kuljettajia kehittymään.

– Jotain tällaista halusinkin F1-urani jälkeen. Työskentelen monen kuljettajan kanssa tällä hetkellä, ja yhdessä haluamme rakentaa myös Venäjälle moottoriurheilukulttuuria.

Venäläinen F1-buumi on ollut kasvussa viime vuosina. Petrovin jälkeen itänaapurimme mainetta on pitänyt yllä Red Bullilla kisaava Daniil Kvjat. Lisäksi Sotshissa on ajettu F1-kisa kaudesta 2014 saakka.