Japanilainen autonvalmistaja Honda ilmoitti tänään antaneensa lähtöpassit merkin F1-toimista vastaavalle päällikölle Yasuhisa Araille.

Arai oli takapiruna Hondan hankkeessa liittyä takaisin F1-sarjaan viime kaudella. McLarenin kanssa solmittu liitto ei kuitenkaan tuonut takavuosien kaltaista menestystä, vaan kausi oli täydellinen pannukakku. McLaren jäi valmistajien sarjassa vasta yhdeksänneksi pääasiassa Hondan tehottomuuden ja epäluotettavuuden takia.

Arai luovuttaa tittelinsä Yusuke Hasegawalle. 59-japanilainen ei ole ainakaan mediassa katkera Hondan päätöksestä.

– Minulle annettiin tehtävä, ja onnistuin täyttämään sen. Sain tuotua Hondan takaisin ykkösiin. Siitä, onnistuinko tavoitteissa, voidaan olla montaa mieltä, Arai kommentoi Autosportille.

Arai vakuuttaa, ettei hän koe tehtävänsä jääneen kesken.

– Tehtäväni oli iso ja tuloksellisesti emme olleet hyviä, mutta henkilökohtaisesti koen onnistuneeni tämän valtavan hankkeen aloittamisessa. Olen iloinen, että sain olla osa tätä. En halunnut hakea tämän kautta henkilökohtaista kunniaa. Täytin tehtäväni, enkä koe tämän olevan kaiken loppu.