Kansainvälinen autoliitto FIA on yrittänyt hillitä formula ykkösten mammuttimaisia kuluja ja vuosia rajoittamalla tallien testimahdollisuuksia. Tulevan kauden talvitesteissä tallit saavat testata vain kahden nelipäiväisen testisession ajan.

Säännöt kieltävät yksimielisesti autojen testaamisen virallisten sessioiden ulkopuolella, mutta F1-maailman mukaisesti tähänkin sääntöpykälään kätkeytyy kunnon porsaanreikä. Jokainen talli on oikeutettu ajamaan valitsemanaan ajankohtana niin sanottuja kuvauspäiviä, jolloin autolla saa ajaa maksimissaan sata kilometriä.

Säännöt rajoittavat toki tätäkin ajomahdollisuutta, mutta se antaa talleille kuitenkin pienen mahdollisuuden saada tuntumaa autonsa suorituskyvystä ja sen mahdollisista heikkouksista. Tämän on nyt myös oivaltanut Kimi Räikkösen työnantaja Ferrari.

Ferrari on ilmoittanut käyttävänsä kuvauspäivän ajokilometrinsä jo tämän kuun lopussa ajamalla uuden autonsa ensimetrit päivää ennen kuin varsinaiset testit alkavat. Ferrarin oivalluksesta kertonut italialainen F1-toimittaja Leo Turrini kertoo uuden auton ensidebyytin tapahtuvan Montmelon radalla 21. helmikuuta.