Kilpakuljettaja Nick Heidfeld on paljastanut, että hänelle kilpa-ajotilanteessa sattunut onnettomuus tulee jättämään pysyvän muiston hänelle.

Heidfeld loukkasi oikean käden ranteensa nivelsiteen tällä kaudella Formula E -sarjan kilpailussa Putrajayassa. Onnettomuus sattui, kun saksalaiskuljettajan auton ratti löi miestä rajusti käsille vastaliikkeessä.

Heidfeld joutui heti kilpailun jälkeen sairaslomalle kuntouttamaan kättään. Vaikka entinen F1-kuljettaja onkin jo palannut tositoimiin, on hän myöntänyt motorsport.comille onnettomuuden jättäneen jälkensä.

– Palattuani takaisin käsi on aluksi normaali, mutta pitkään rasituttuaan se ei enää jousta yhtä hyvin kuin aiemmin. Se ei myöskään tuntunut yhtä voimakkaalta ajoni loppuvaiheessa kuin aiemmin, Heidfeld kertoo sivustolle.

– Lääkärit sanoivat kuntoutumisessa kestävän pari kuukautta, mutta ranteestani ei tule enää koskaan yhtä joustavaa kuin se oli ennen onnettomuutta.

Heidfeld vakuuttaa kuitenkin, ettei rannevamma vaikuta hänen ajosuorituksiinsa.

– Ranteen joustavuudella ei ole onneksi tässä lajissa niin paljon välilä. Pystyn kyllä kääntämään rattia, mutta en voi liikuttaa ranteellani kämmentäni edestakaisin.

Heidfeld ajoi F1-sarjass 2001-2011 yhteensä 183 GP:tä keräten 259 MM-pistettä ja 13 palkintopallisijoitusta. Hän ajoi Kimi Räikkösen tallikaverina Sauberilla 2001. Lisäksi hän kisasi Prostilla, Jordanilla, Williamsilla, BMW Sauberilla ja Lotuksella.