Kaksi kautta Marussian riveissä kilpaillut brittikuski Max Chilton on solminut tulevalle kaudelle sopimuksen IndyCar-sarjaan. Chiltonin talliksi tulee viime kauden mestari Chip Ganassi Racing.

Vaikka luvassa onkin paikka sarjan ykköstallissa ja Chiltonin saavutukset F1:n parissa jäivät vaatimattomiksi, janottaa vanha suola vielä ainakin hiukan.

– Kyllä, hieman. Yhdeksänvuotiaasta saakka olen työskennellyt lujasti päästäkseni sinne ja oli turhauttavaa, että en koskaan saanut kunnon tilaisuutta kilpailla palkintopallipaikoista. Kaikki kuskit ruudukossa ovat riittävän hyviä ajaakseen palkintopallisijoista hyvänä päivänä oikealla autolla, Chilton kommentoi BT Sportin mukaan.

Hän kuitenkin myöntää, että mahdollinen paluu F1-sarjaan ei tule olemaan helppoa ja toteaa uran rakentamisen olevan selvästi helpompaa uudella mantereella.

– Haluan yhä menestyä Formula ykkösissä, mutta pitää olla realistinen, ja ajatella sitä, onko siitä uraksi. Amerikassa voi myös rakentaa uran. Moni ihminen Euroopassa vaatii ulkopuolista rahaa päästäkseen ajamaan, kun taas täällä halutaan mukaan talleihin ja sponsorit on jo valmiina, mikä on hyvä, Chilton toteaa.

Brittikuski odottaa tulevalta kaudelta IndyCar-sarjassa paljon.

– F1-sarjassa saatoin ajaa niin hyvän kisan kuin kukaan voi, mutta olin kolmastoista, sillä auto rajoitti minua. Nyt odotan tulevaa, sillä kolmeen vuoteen minulla ei ole ollut autoa, joilla taistella podiumsijoista. Nyt ei ole enää syitä olla menestymättä, Chilton kommentoi.