Suomalaiskuski Tunturiralliin MM-sarjasta tutulla autoharvinaisuudella

© Kuva: Getty Images

Lamborghini Super Trofeo ratasarjan tuore EM-hopeamitalisti ja MM-pronssimitalisti, jyväskyläläinen Mikko Eskelinen, ottaa uuden haasteen vastaan. Hän hyppää rallin MM-sarjasta tutun auton rattiin tammikuun lopulla
Rovaniemellä ajettavassa Arctic Lapland Rallissa eli perinteikkäässä Tunturirallissa.

Pitkällä autourheilu-urallaan useita kansainvälisiä rata-autoilun mestaruuksia sekä yhden rallin Suomi Cup – mestaruuden voittanut Eskelinen starttaa Napapiiriin haastaville erikoiskokeille pitkäaikaisen kartanlukijan Arto Kapasen kanssa.

Kaksikko mittaa vauhtiaan Rallin SM-kärkimiehiä vastaan Mitsubishi Lancer Evolution WRC Step 2 autolla,
jolla aikoinaan useat suomalaiskuljettajat, kuten mäntyharjulainen Jani Paasonen, rakensi kansainvälistä ralliuraa MM-sarjassa. Silloinkin Paasosella oli kartanlukijana Arto Kapanen, joten hän tekee paluun tutun MM-rallitiimin tehtaan rakentamaan kilpuriin.

Eskelinen on ralliurallaan kilpaillut mm. N-, R4- ja R5-luokan turboahdetuilla sekä S2000 vapaastihengittävillä ralliautoilla ja pitää nyt uutta WRC-haastetta oikeana ajankohtana ajatellen tulevalle vuodelle asetettuja haasteita.

Auto on yksi 17 harvinaisesta yksilöstä, jota koskaan on valmistettu ja näistä tilastojen mukaan vain viisi autoa on
enää kilpailukäytössä. Kyseessä on siis todellinen WRC-autojen harvinaisuus, joka edelleen on erittäin kilpailukykyinen rallin SM-sarjassa sekä Suomen MM-rallin yhteydessä ajettavassa Nelivetomies-rallissa.

– Menneinä rallivuosina tällä automallilla on rallin SM-sarjan osakilpailuissa ajettu useita pohja-aikoja ja voittoja, joten uskon sen erinomaisesti sopivan minulle ja kartanlukija Arto Kapaselle nyt tammikuussa alkavan uuden kilpailukauden koitoksiin. Iso kiitos yhteistyökumppaneille, jotka mahdollistivat auton investoinnin ja siten
haluavat olla vahvasti vauhdissa mukana, Eskelinen kertoo.

– Rallin SM-sarjan lisäksi tulen jatkamaan myös kansainvälistä rata-autoilu-uraani. Pöydällä on mukavasti tarjouksia mielekkään kilpailuohjelman valitsemiseen, joiden syntymiseen saavuttamillani EM-hopea ja MM-pronssimiteilla on ollut mukava vaikutus. Vaikka vielä niiden osalta neuvottelut jatkuu niin oli hienoa saada kilpailukauden
rallikuviot hahmoitettua ja nyt kuukauden verran olisi vielä odoteltavaa.

– Harmillisesti todella heikko lumitilanne estää harjoitusjakson aloittamisen, mutta tilanne on Lappia lukuun ottamatta kaikille rallikuskeille samanlainen, Eskelinen jatkaa.

Lähde: Tiedote


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.