Mad-Croc Baba Racing Teamin Sami Seliö oli jo ajamassa F1-veneiden Abu Dhabin GP:n voittoon, kunnes kolme kierrosta ennen maalia voittotaistelu vaihtui selviytymistaisteluksi.

Seliön veneen akku ei latautunut enää kunnolla. Vian seuraksena vene menetti koko ajan virtaa, jonka takia polttoainepumppujen teho puolittui, eikä moottori saanut tarvitsemaansa määrää polttoainetta. Seliö sinnitteli radalla loppuun asti ja sijoittui lopulta kolmanneksi. Kilpailun voittoon ajoi Italian Alex Carella ennen Ranskan Philippe Chiappea, joka samalla varmisti uransa toisen maailmanmestaruuden.

Kakkosruudusta startannut Seliö nousi kilpailun johtoon sen puolivälissä. Noin kymmenen kierrosta ennen maalia suomalaiskuljettajan veneen näyttötauluun syttyi polttoainehäiriöstä varoittava merkkivalo.

– Ehdin jo miettiä, että päästänkö Alexin (Carellan) suosiolla ohi, koska olimme kierroksen muita edellä ja vähennän vauhtia, jotta olisin ehkä päässyt maaliin kakkosena. Mutta ei me helvetti tänne asti tultu kakkossijoista ajamaan. Päätin vetää täysillä niin kauan kun vehkeet toimivat.

– Kolme kierrosta ennen maalia moottori sai bensaa enää niin vähän että vauhtini putosi puoleen normaalista niinpä Alex sekä Philippe (Chiappe) pääsivät ohi. Viimeinen kierros tultiin jo kävelyvauhtia ja maalisuoralla moottorikin leikkasi kiinni. Ei tämä nyt näytä olevan minun vuoteni. Mestaruus meni Ranskaan, mutta himmeimmille mitaleille on vielä pienet mahdollisuudet ja viikon kuluttua Sharjahissa mitaleista taistellaan tosissaan, Seliö lupaa.

Seliön tallikaveri Filip Romsilla oli sama murhe: virtaa menettänyt akku, jonka takia Roms joutui keskeyttämään 18 kierrosta ennen maalia.

– Kisan alku oli OK. Jäin alkukierroksilla Youssef Al Rubayanin taakse ja hän peitteli aika törkeästikin välillä. Kisavauhtini oli ihan hyvää kunnes radan pääsuoralla menetin ensin veneeni ohjaustehostuksen ja puolta kierrosta myöhemmin veneestäni hävisivät virrat kokonaan. Oli pakko keskeyttää, Roms totesi.

F1-veneiden MM-sarja jatkuu jo viikon kuluttua, kun sarjan viimeinen osakilpailu ajetaan 18. joulukuuta Arabiemiraattien Sharjahissa.