Britannian moottoriurheiluliitto Motor Sports Association on lätkäissyt 16-vuotiaalle Daniel Ticktumille peräti kahden vuoden ajokiellon hänen seottua täysin viime syyskuussa ajetussa MSA Formula -luokan kilpailussa Silverstonessa.

Ticktum kolisteli kilpailun avauskierroksella yhteen kilpakumppani Nicky Collardin kanssa. Turva-auton tultua radalle kilpailussa viimeiseksi tipahtanut Ticktum menetti malttinsa täysin. Hän kaahasi läpi radan ohittaen kymmeniä kilpakumppaneitaan, useita keltaisia lippuja ja turva-autokylttejä törmäten lopulta Collardiin. Molemmat kuljettajat keskeyttivät yhteenosuman seurauksena.

Kilpailun tuomaristo toimi välittömästi kilpailun jälkeen. Se hylkäsi Ticktumin suoritukset ja lisäsi maksimimäärän rangaistuspisteitä britin ajolinsenssille, mikä tarkoitti ajokiellon astumista voimaan välittömästi.

Nyt MSA on antanut oman tuomionsa. Se katsoi Ticktumin toimineen ”täysin vastuuttomasti ja tuomittavasti” tilanteessa. Tuomaristo huomioi myös Ticktumin menneisyyden. Hänet oli hylätty jo aiemmin kauden aikana vastuuttoman ajon seurauksena.

Kilpailukiellon myötä Ticktum ei saa osallistua kilpailuihin Ison-Britannian tai kansainvälisellä ajolisenssillä. Ticktum on pahoitellut toimintaansa.

Muokattu: Rangaistuspisteet eivät tulleet superlisenssille, kuten aluksi uutisoimme.