Red Bull on elänyt epävarmuudessa siitä saakka, kun se irtisanoi moottorisopimuksensa pitkäaikaisen moottoritoimittajansa Renaultin kanssa. Sen jälkeen energiajuomatalli on käynyt keskusteluja sarjan muiden moottoritoimittajien Ferrarin, Mercedeksen ja Hondan kanssa.

Kaksi ensimmäistä ovat kieltäytyneet toimittamasta punaisille härille moottoreita, eikä Honda-yhteistyökään ole vaikuttanut todennäköiseltä tällä hetkellä japanilaisyhtiön voimanlähteillä kisaavan McLarenin vastustaessa Red Bull -sopimusta. Nyt ovi Honda-yhteistyön suuntaan sulkeutuu myös japanilaisyhtiön itsensä taholta.

– Nyt on liian myöhäistä. Vaikka saisimme tarjouksen juuri nyt, se on jo myöhäistä, Hondan moottoriurheilupäällikkö Yasuhisa Arai kommentoi Autosportille.

Nyt kun ajatus Red Bull -yhteistyöstä on kokonaan haudattu, on japanilaisvalmistajalla aikaa keskittyä vain ja ainoastaan tarjoamaan McLarenille kilpailukykyisempiä voimanlähteitä ensi kaudelle.

-Olemme pitäneet McLarenia tehdastallinamme, eikä siihen tule muutosta, Arai kommentoi.

McLaren totisesti tarvii Hondalta todellista parannusta. McLaren kun käy läpi historiallisen surkeaa kautta uusien Honda-myllyjen osoittauduttua sekä tehottomiksi että epäluotettaviksi. Arai on luottavainen tulevaisuuden suhteen.

– Tiimi tietää, missä vahvat ja heikot kohtamme ovat. Kehitämme heikkoja puoliamme ja otamme muita talleja kiinni, hän toteaa.