McLarenin voimanlähdekumppani Honda uskoo, ettei sen tarvitse venyä ihmeisiin, jotta takavuosien hallitsijakaksikko olisi jälleen lähtöruudukon kärkipäässä.

Hondan F1-toimista vastaava Yasuhisa Arai luottaa täysin sekä Hondan että McLarenin löytävän talven aikana kehitystyöstään ratkaisut kiriä eroa kärkitalli Mercedekseen kiinni.

– Lähtöruudukossa on tälläkin hetkellä 2,5 sekuntia meitä nopeampi auto, joten se on teoreettisesti mahdollista. Meidän täytyy pienentää tuota eroa, ja se onkin ykköstavoitteemme, Arai toteaa BBC:lle.

Arain mukaan koko massiivinen 2,5 sekunnin ero ei selity pelkästään Hondan puutteilla. Hänestä myös McLarenin autossa on puutteita.

– Tuota eroa ei saa kiinni pelkästään voimanlähdettä parantamalla.

Hondan uskotaan häviävän tällä kaudella polttomoottorinsa osalta sarjan tehokkaimmalle moottorille, Mercedekselle, noin 30 hevosvoimaa. Suurin murheenkryyni on kuitenkin hybridimoottorissa, joka ei pysty tuottamaan lisätehoa yhtä tehokkaasti kuin kilpailijansa. Tämä näkyy erityisesti pitkillä suorilla, jossa tallin autot häviävät selkeästi kilpailijoilleen. Suoran lopussa tehotappio saattaa olla BBC:n mukaan jopa useita satoja hevosvoimia.

Honda on rakentanut voimanlähteensä muista poikkeavalla tavalla. Japanilaismerkki saattaakin tutkia mahdollisuutta yhdenmukaistaa ratkaisuaan samankaltaisemmaksi kilpailijoidensa kanssa.