Ratamoottoripyöräilyn MotoGP-luokan päätösosakilpailuun valmistaudutaan myrskyisissä tunnelmissa. Valentino Rossin ja Jorge Lorenzon Yamaha sekä Marc Marquezin Honda ovat ajautuneet tukkanuottasille ennen MM-sarjan ratkaisevaa osakilpailua.

Rossin väitetään potkaisseen Marquezin nurin edelliskisassa Malesiassa. Rossi sai rangaistuksena passituksen viimeiseen lähtöruutuun Valencian osakilpailuun. Yamaha ja Rossi valittivat päätöksestä, ja asiaa käsitellään myöhemmin. Molemmat tallit ovat toimittaneet todistusaineistoa tapahtumasta. Hondan mukaan data osoittaa Rossin selkeästi potkaisseen Marquezin nurin, kun taas Yamaha kiistää väitteen omiin tietoihinsa vedoten.

Tapahtuma on herättänyt poikkeuksellisen voimakasta keskustelua ympäri MotoGP-varikkoa. Kaikille tuntuu olevan mielipide asiasta. Tästä syystä sarjan järjestäjät ovat kutsuneet kaikki kuljettajat ja tallipäälliköt puhutteluun ennen Valencian kisaviikonlopun alkamista. Tarkoituksena on rauhoitella tilannetta ja pystyä ajamaan kisaviikonloppu lähi ehjästi.