Ruotsalainen entinen F1-kuljettaja Stefan Johansson ei pidä nykyisistä F1-radoista, joissa turvallisuusajattelu on viety jo äärimmäisyyksiin.

Johanssonin mukaan kuljettajat suhtautuvat ajamiseen nykyisin täysin eri tavalla kuin hänen aikanaan. Johansson itse ajoi sarjassa 1980-1991.

– Ennen oli hyvin harvinaista puolustaa mutkan ulkolinjaa tai yrittää ohitusta sitä kautta. Nykyään se on osa peliä. Vaikka vauhtia olisikin mutkaan tultaessa liikaa, voi kuljettaja ajaa surutta ulos radalta ja palata takaisin yrittämään ensi kierroksella uudestaan. Mielestäni Hermann Tilke (ratojen suunnittelija) ja FIA ovat pilanneet täysin kilvanajon nillä typerillä turva-alueillaan, Johansson jyrisee blogissaan.

Johanssonin mielestä asfaltoidut turva-alueet vievät pois oleellisuuksia kilvanajosta.

– Joskus yli rajojen menemisestä pitäisi maksaa. Kuljettajan pitäisi oppia, mitä hän voi radalla tehdä.

Osuutensa kritiikistä saa myös kiertävä tuomari, joka on entinen F1-kuljettaja.

– Vaihtuvuudesta johtuen tuomariston päätöksissä ei ole mitään johdonmukaisuutta. Joissain kisoissa tietyistä tempuista saa rangaistuksen, kun taas josku täysin samanlaisesta tilanteesta ei koidu mitään seuraamuksia. Kaikki riippuu siitä, kuka tuomaristossa on. Tuomarin, tai tuomariston, tulisi olla aina sama, ja he voisivat olla yhteydessä kuljettajaan ja talliin ennen mahdollisen rangaistuksen antamista. Joka tapauksessa radalta lipeämisistä rangaistuksesta pitäisi vastata radan itse, ei sinipaitainen tyyppi katsomassa ajoa TV-tornista, Johansson vaatii.