Kyle Busch on voittanut tämän kauden NASCAR Sprint Cup -mestaruuden. Uransa ensimmäisen NASCAR-tittelin napannut Busch ajoi voittoon kauden päättäneessä Homesteadin ovaalikilpailussa.

Sarjan erikoisuuden ansiosta Busch kipusi mestariksi, vaikka hän ei pystynyt osallistumaan kauden yhteentoista ensimmäiseen kilpailuun loukkaantumisen takia. Keskikesän neljä voittoa viidestä kisasta nostivat hänet kuitenkin mukaan ”Chase”-kilpailumuotoon eli eräänlaiseen ”tulos tai ulos”-pudotuspeliin. Kauden viimeisissä kilpailuissa pisteiden merkitys hävisi, sillä vain parhaat mukana olleet Chase-kuljettajat saivat jatkaa mestaruusjahtiaan. Kauden päätöskisassa mestaruuskandidaatit oli karsittu neljään osallistujaan.

Kilpailun puhutuin kuljettaja oli ajouransa tähän kauteen päättänyt Jeff Gordon. Gordon oli ennen päätöskilpailua jopa kiinni sarjan mestaruudessa ja tyylikkäässä lopettamisessa, mutta lopulta hän jäi kisassa kuudenneksi menettäen otteensa mestaruudesta.

Nelinkertainen sarjan mestari oli koko uransa fanien suuri suosikki. Hän ajoi kilpaa NASCAR-sarjan huipulla kaikkiaan 23 vuotta.