MotoGP-luokan tämänpäiväisessä kilpailussa Australian Phillip Islandilla koettiin pienimuotoinen vaaratilanne, kun Ducati-kuski Andrea Iannone sai osuman kypäräänsä linnusta.

Outo välikohtaus tapahtui aivan kilpailun alussa. Kärjessä ajanut Iannone huomasi suoraan edestään ilmaan lähteneen lokin ajoissa muuttaakseen päänsä asentoa, mutta osumaa hän ei pystynyt välttämään. Kaikeksi onneksi italialaiskuljettaja ei ollut tilanteesta moksiskaan, mutta lokin kohtalo ei ollut yhtä onnekas.

Kisan jälkeen Iannone muistutti kyseessä olleen todellinen vaaratilanne.

– Jos lokki ei olisi lähtenyt lentoon, olisin varmasti mennyt nurin osuessani siihen. Kaatuminen olisi tapahtunut kovassa vauhdissa, ja lisäksi tiukassa nipussa ajettaessa olisi kaatumiseni aiheuttanut suuren vaaran muillekin kuljettajille, Iannone muistutti.

Iannone sijoittui kilpailussa lopulta kolmanneksi.