McLarenilta kuuluu vaihteeksi hyviäkin uutisia. Talli raportoi pystyneensä pelastamaan Singaporen GP:ssä käytössä olleet vaihdelaatikot uusiokäyttöön, vaikka alun perin niiden pelättiin tuhoutuneen lopullisesti.

Sekä Jenson Button että Fernando Alonso joutuivat keskeyttämään Singaporessa vaihdelaatikoiden äkillisen ylikuumentumisen seurauksena. McLaren ilmoitti, ettei tallin historiassa yksikään komponentti ole koskaan selvinnyt yhtä kuumista lämpöpiikeistä.

Insinöörien avattua ja tarkastettua vaihdelaatikon kilpailun jälkeen huomasivat he suureksi hämmästyksekseen molempien vaihdelaatikkojen olevan kunnossa. Lämpöongelmat olivat sulattaneet muutamia sensoreita, mutta muuten mekaaniset osat eivät kärsineet vaurioita.

McLarenin johtaja Jonathan Neale paljastaa motorsport.comille lämpöongelmien johtuneen radalla olleesta irtoromusta, kuten kuminpalasista ja lehdistä, jotka tukkivat jäähdytyksen.

– Noissa lämpötiloissa osien pitäisi kärsiä suuria vaurioita. Jotkin osat kestivät jopa 45 prosenttia suurempia lämpötiloja kun ne on suunniteltu kestämään. Kiitämmekin öljy-yhteistyökumppaniamme siitä, että saimme pelastettua molemmat vaihdelaatikkomme haudan partaalta, Neale kiittelee.