F1-kuljettajana tutuksi tullut Mercedes-tallin Lewis Hamilton paljasti BBC:n kolumnissaan yllättävän urahaaveensa:

– Toisinaan mietin, että alkaisin suunnittelemaan itse kilparatoja ja antaisin hieman haastetta Hermann Tilkelle. Olen ajanut kilpaa, ja tiedän, mitä kuskit arvostavat radoissa, Hamilton sanoo viitaten useiden nykyisessä F1-kisakalenterissa esiintyvien ratojen suunnittelijaan.

– Minusta on hyvä, että sarjassa on kokoelma vanhoja ja uusia ratoja, mutta olen aina ihmetellyt, miksi meillä on vain yksi suunnittelija, hän täydentää.

Hamilton moittii blogissaan nykyratoja turhan laskelmoidun tuntuisiksi, ja sanoo, että ne eivät tavoita sitä luonnetta, joka F1-sarjan radalla tulisi olla. Hän vertaa esimerkiksi nyt toista kertaa koettavaa, nimenomaan Tilken suunnittelemaa Sotshin rataa selvästi perinteikkäämpään Suzukaan.

– Rata täällä Sotshissa on todella tasainen ja hyvin erilainen verrattuna Suzukaan. Se on todellinen kilparata laajoine mutkineen ja korkeuseroineen. En tiedä, kuinka laskelmoitu Suzukan rata on, mutta se tuntuu siltä, kuin radan suunnittelijat olisivat löytäneet hyvän paikan ja edenneet maan muotojen mukaan. Siinä on suuri ero, Hamilton analysoi.

Kaikkia moderneja kilparatoja Hamilton ei kuitenkaan lyttää, vaan pitää esimerkiksi Abu Dhabin ja Austinin ratoja onnistuneina. Sotshillekin hän antaa sentään hieman tunnustusta.

– Paikka Mustanmeren rannalla vuoriston vieressä on todella upea, Hamilton kehuu.