Muun muassa Red Bullin vaikeudet löytää moottoritoimittajaa ovat saaneet formulapomo Bernie Ecclestonen pitämään F1-sarjan nykyistä moottorivalmistajakattausta ongelmallisena. Hän toivookin mukaan uutta asiakasmoottoritoimittajaa.

– Tarvitsemme uuden Cosworthin. Jotta sinä ja minä voisimme perustaa uuden tiimin ja tietää, että voimme saada moottorin. Nykyään siitä ei ole takeita, Ecclestone sanoo ESPN:lle.

Formulamoguli sanoo, että nykyisillä moottorivalmistajilla on liikaa valtaa.

– Tiettyyn rajaan asti, kyllä. Jos sinulla on talli, ja Mercedes on moottoritoimittajasi, ja he haluavat äänestää jostain, on sinun pakko nostaa kätesi ja äänestää mukana tai voit pian jäädä ilman moottoreita, Ecclestone toteaa.

Cosworth on kaikkien aikojen toiseksi voittoisin F1-moottorivalmistaja Ferrarin jälkeen. Ensimmäistä kertaa Cosworthin moottori nähtiin F1-sarjassa vuonna 1963 ja viimeksi se on ollut mukana toistaiseksi viimeisellä V8-moottoreiden kaudella 2013 Marussian moottoritoimittajana. Cosworth myös suunnitteli nykysääntöjen mukaista V6 turbomoottoria, mutta se ei koskaan nähnyt päivänvaloa sarjassa.