GP2-sarjaa tällä kaudella dominoinut Stoffel Vandoorne on paras koskaan GP2-sarjassa ajanut kuljettaja. väittää belgialaisen tallipäällikkö Frederic Vasseur.

ART-tallissa kilpailevan Vandoornen mestaruus on sinettiä vaille valmis. Belgialainen on esittänyt tällä kaudella huimia otteita GP2-kilpailuissa, ollen ylivoimaisesti sarjan paras kuljettaja.

Vasseurin ART-tiimi on ajattanut aiemmin sellaisia kovan luokan nimiä kuin Lewis Hamilton, Nico Rosberg ja Sebastian Vettel. Vasseur ei pelkää ylistää uusimman timanttinsa arvoa.

– Ei ole salaisuus, että Stoffel on F1-tallien kiikareissa. Hän on myös matemaattisesti katsoen paras GP2-luokassa koskaan ajanut kuljettaja, Vasseur ylistää grandprixtimesin mukaan.

Vasseurista koko GP2-sarjan asema kasvattiluokkana romuttuu, mikäli Vandoorne ei itselleen F1-tallipaikkaa ensi kaudeksi löytäisi.

– Emme voi hyväksyä sitä, että kaiken GP2-luokassa voittanut ei pääsisi mukaan F1-sirkukseen. Se romuttaisi koko idean kasvattiluokista.

Vandoornen tilanne on hankala, sillä hänen tulevaisuutensa on vahvasti sidottu McLarenin kuljettajaratkaisuihin. Vasseur näkee tallin olevan kipeän ratkaisun edessä, mikäli paikkaa tallista ei belgialaiselle siunaannukkaan.

– Siinä tapauksessa he joutunevat vapauttamaan hänet sopimuksestaan.