Lotus saattoi saada tämän kauden parhaan tuloksensa Belgiassa, mutta tallin tila on yhä kriittisen huono.

Tallilla huhutaan olevan rästissä kymmenien miljoonien edestä laskuja, muun muassa rengastoimittaja Pirellille.

Lisäharmia tuottaa myös tallin entinen varakuski Charles Pic. Pic vaatii tallilta korvauksia vedoten hänen tulleen kaltoinkohdelluksi sopimuksensa osalta. Pic ei saanut viime kaudella ajoaikaa, johon hän oli mielestään oikeutettu.

Tallin ja Picin tapaus on edelleen kesken, mutta ranskalaiskuljettaja onnistui hankkimaan oikeuden päätöksen, joka pitää Lotuksen kaluston Belgian maaperällä toistaiseksi.

Motorsport.comin mukaan Lotuksen apulaistallipäällikkö Federico Gastaldi lähti välittömästi kilpailun jälkeen takaisin tallin tehtaalle Englantiin etsimään ratkaisua tilanteeseen Picin kanssa. Tarkoituksena olisi saada asia selvitettyä välittömästi maanantaina, jolloin talli pystyisi pakkaamaan tavaransa ja lentämään takaisin tehtaalleen.

Lotus-pomo Alan Permane myöntääkin kauden olleen Lotukselle todella rankka.

– Tämä on ollut taloudellisesti kaikista surkein kautemme, siitä ei ole epäilystä.

Lotus on yhdistetty myyntihuhuissa Renault’n, mutta kaupan toteutuminen saattaisi tarkoittaa ranskalaismerkille suuria velkamääriä nykyisestä tilanteesta.

Adam Cooper

@adamcooperF1
Meanwhile several lawyer/bailiff looking types in suits are hanging around by the Lotus trucks tonight. Developing story, as they say