Toyota-pomo: Yksinkertainen selitys formula ykkösten suosion vähenemiseen

© Kuva: Getty Images

Toyotan moottoriurheiluinsinööri Pascal Vasselon arvioi, että formula ykkösten vielä kehitteillä olevissa uusissä säännöissä kaudelle 2017 parasta antia on niiden potentiaalisesti aiheuttama muutos kuljettajien suhteessa lajiin.

Vasselon kertoo tuoreessa haastattelussa, että formula ykkösten vähentynyt suosio on hänen mielestään paljolti sen ansiota, että kuljettajat eivät enää ”rakasta autojaan”.

– Useimmat kuljettajat eivät enää ilmaise nauttivansa näiden autojen ohjaamossa istumisesta. Näin itse näen asian olevan. Kuljettajien kiinnostuksen puute vahvistaa fanien kiinnostuksen puutetta, hän sanoi Motorsport.conille.

– Jos nämä uudet säännöt tuovat kuljettajille iloa takaisin ajamiseen, se näkyy heidän lausunnoissaan ja voi kääntää tilanteen ympäri.

Tällä hetkellä WEC:n urheiluautot ovat kovin sellainen eurooppalaislaji, jossa kuljettajat voivat ajaa äärirajoillaan, insinööri toteaa.

– F1-kuljettajat, jotka tulevat kestävyysajokisoihin sanovat ”vau – nämä autot ovat upeita. Me voimme puskea alusta loppuun”, Vasselon sanoi.

– Se on täysin päinvastaista, mitä heidän on tehtävä formula ykkösissä. Siksi uskon kiinnostuksen puutteen tulevan kuljettajien kommenteista.


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.