F1-veneiden kaksinkertaisen maailmanmestarin Sami Seliön Portugalin GP päättyi kahdeksan kierrosta ennen maalia rajuun ympäriajoon. Sarjan toinen suomalaiskuljettaja Filip Roms ajoi kilpailussa kuudenneksi.

Kilpailuun paalupaikalta startannut Mad-Croc Baba Racing Teamin Seliö johti kisaa ensimmäiset kymmenen kierrosta, kunnes kierroksella ohitettavan veneen toisella puolella ajanut Ranskan Philippe Chiappe käytti tilaisuuden hyväksi.

Chiappe ohitti suomalaiskuljettajan ulkokautta ja nousi lopulta Portugalin GP:n voittoon.

Seliö ajoi pitkään toisena kunnes kahdeksan kierrosta ennen maalia Italian Alex Carella leikkasi ajolinjansa suoraan Seliön veneen kylkeen, minkä seurauksena Seliön Baba F1-vene nousi ilmaan ja putosi täyden voltin jälkeen rajusti veteen.

Seliö selvisi ilmalennostaan säikähdyksellä.

– Harmittaa pirusti. Homma oli yhdeksän ensimmäisen kierroksen aikana täysin hanskassa, kunnes bensanpaineet hävisi jälleen ja moottorin kaasuläppä ei auennut kuin kolmanneksen. Vauhtini hyytyi täysin ja siksi Chiappe pääsi ohi. Tuollakin vauhdilla olisi tullut palkintopallisija, kunnes (Alex) Carella ajoi päin ja veneeni lensi osumasta ympäri.

– Tuomaristo käsittelee illalla tapahtuman, mutta ei se päätös minua enää mitenkään hyödytä. Harmittaa, sillä olisin halunnut täältä ehdottomasti tulossa olleet MM-pisteet, mutta minkäs teet, Seliö totesi.

Seliön tallikaveri Filip Roms ajoi jälleen hienon kilpailun. Ruudusta 13. startannut Roms nousi lopulta kuudenneksi, jonka ansiosta sarjan nuorin kuljettaja ajaa MM-pisteissä samalla sijalla.

”Hemmetin kova keli”

– Hemmetin kova keli. Valitsin pienen potkurin, jonka takia moottorin kierrokset oli rajoittajalla lähes koko ajan, mutta valinta oli oikea. Vene leijaili useasti jo täysin ilmassa, mutta yhtäkään pahaa tilannetta ei tullut.

– Kuudes sija MM-sarjassa on tietysti hyvä tulos tässä vaiheessa. Kisa on aina kisa. Pystyin tänään ajamaan kunnolla kilpaa ja kun pääsin maaliin niin kyllä niitä MM-pisteitäkin sitä kautta aina tulee, Roms muistutti.

F1-veneiden MM-sarjassa vietetään seuraavaksi kahden kuukauden mittainen syystauko. MM-sarja jatkuu lokakuun 2. päivä Kiinan Liuzhoussa, jonka jälkeen edessä on vielä neljä MM-osakilpailua.

Kausi päättyy joulukuun 18. päivä Arabiemiraattien Sharjahiin.

Lopputulokset:
F1-veneet; Portugalin GP, Porto, Portugali:
1. Philippe Chiappe (FRA) CTIC China Team 36 kierrosta
2. Erik Stark (SWE) Emirates Team + 4,25
3. Alex Carella (ITA) Team Abu Dhabi + 5,39
….
6. Filip Roms (FIN) Mad-Croc Baba Racing Team – 1 kierros

MM-pistetilanne 3/8 osakilpailua:
1. Shaun Torrente (USA) 36
2. Philippe Chiappe (FRA) 35
3. Youssef Al Rubayan (KUW) 27
4. Erik Stark (SWE) 27
5. Jonas Andersson (SWE) 24
6. Filip Roms (FIN) 20
….
9. Sami Seliö (FIN) 7

Lähde: Mad-Croc Baba Racing Teamin tiedote