Täksi kaudeksi takaisin yhteen palanneet McLaren ja Honda herättivät monissa F1-faneissa muistoja menneisyydestä. Kaksikko niitti menestystä kahmalokaupalla 1980-luvun lopussa ja 1990-luvun alussa. 1988-1992 kultaiset vuodet tuottivat kaikkiaan neljä kuljettajien ja valmistajien maailmanmestaruutta sekä lukuisan määrän GP-voittoja.

Tämän vuoden räpellystä katsoessa historian kultaiset ajat tuntuvat olevan kaukaisempia kuin koskaan. Paras sijoitus on Fernando Alonson viides sija Unkarista. Tallin kalusto on ollut sekä hidasta että epäluotettavaa.

Entinen F1-kuljettaja, itsekin McLarenilla 1987 ajanut Stefan Johansson muistuttaakin Hondan aiemman F1-taipaleen alkaneen jo kauan ennen liittoa McLarenin kanssa. Japanilaismerkki tuli mukaan F1-sarjaan jo 1983, ensiksi Spiritin ja myöhemmin Williamsin moottorintoimittaja.

– Kaikki puhuvat ”kultaisista ajoista” McLarenin ja Hondan yhteistyöstä puhuttaessa, mutta sen minkä ihmiset unohtavat, on se, että Honda oli kehittänyt voimanlähdettään jo viisi vuotta päästäkseen huipulle, Johansson muistuttaa ESPN:n mukaan.

Johansson ajoi itse Spiritillä, kun Honda otti ensimmäisiä askeleitaan F1-sarjassa. Hän näkee noissa ajoissa paljon yhtäläisyyksiä tämänhetken tilanteeseen.

– Alkutaival ei todellakaan ollut mitenkään ruusuinen. Vitsailinkin usein, että saan suoritettua kuntoiluni kisaviikonloppuina, kun minun täytyi juosta radalta takaisin varikolle vara-autolleni autoni tehtyä tenät.