Williamsin suorituskyvystä vastaava Rob Smedley sekä McLarenin pitkäaikainen suunnittelijavelho Neil Oatley tulevat saamaan Loughboroughin yliopiston kunniatohtorin arvonimen.

Molemmat ovat opiskelleet opinahjossa aiemmin. Smedley opiskeli konetekniikkaa 1990-luvulla ja Oatley autotekniikkaa 1970-luvulla. Yliopisto antaa korkeimman arvonimen kaikkiaan seitsemälle entiselle opiskelijalleen.

Smedley saa tittelinsä tunnustuksena ”ansioituneesta panoksesta formula ykkösille sekä kisainsinööriydelle.” Ennen nykyistä rooliaan Williamsilla hän toimi vuosia Felipe Massan kisainsinöörinä Ferrarilla.

Neil Oatley palkitaan puolestaan ”kunnianosoituksena hänen johtajuudestaan moottoriurheilumaailmassa sekä osuudesta McLaren Racingin rakentumisesta yhdeksi formula ykkösten insituuteista.”

Oatley on palvellut McLarenilla jo 1980-luvun puolivälistä saakka. Hän on ollut mukana suunnittelemassa lukuisia maailmanmestaruuden voittaineita autoja, muun muassa molemmat Mika Häkkisen mestaruudet syntyivät hänen kättenjälkiensä ansiosta.

Williams Racing

@WilliamsRacing
Rob receiving an Honorary Doctorate from @lborouniversity recognising his outstanding contribution to F1 engineering