Lotuksen Romain Grosjeanin mielestä F1-sarjan rengastoimittaja Pirelli on edennyt väärään suuntaan nykyisten renkaidensa kanssa.

Italialaismerkki muutti rengaskoostumuksiaan aiempaa kovemmiksi F1-sarjan siirtyessä turboahdettuihin V6-moottoreihin viime kaudella. Muutosten seurauksena aiempien vuosien jännitysmomentti renkaiden kulumisen suhteen on käytännössä kadonnut, sillä kisat pystytään ajamaan läpi yhdellä pysähdyksellä jopa kaikista pehmeimmillä renkailla.

Ranskalaiskuskin mielestä muutos on ollut pahasta kuljettajien kannalta.

– Tilanne on hyvin erilainen parin kauden takaiseen. Silloin ajotyylillä pystyi vaikuttamaan suuresti renkaiden kulumiseen, nykyään ei juuri lainkaan, Grosjean valittaa Autosportille.

– Pidin itse vanhasta mallista, jolloin meidän kuljettajien täytyi ajatella renkaitamme ja pystyimme jopa vaikuttamaan niiden kulumiseen.

Grosjean muistelee parin kauden aikaisia tilanteita, joissa kuljettaja saattoi saada suuren edun renkaistaan loppuvaiheessa, jos hän ajoi alussa hieman rauhallisemmin.

– Jos säästelit renkaitasi alussa, olit lopussa niskan päällä kilpailijoihisi nähden. Se lisäsi ohituksia kilpailuissa, koska pitoerot autojen välillä olivat suuria.

– Nyt tilanne on täysin eri. Kaikki ottavat koko ajan kaiken irti renkaistaan, eikä kukaan saa niistä enää etua irti, Grosjean toteaa.

Grosjeanin mielestä kilpailuiden jännityksen kannalta nykysuuntaus kestävämpien renkaiden suhteen ei ole hyvästä. Paluuta kuninkuusluokkaan hamuileva Michelin on luvannut tuoda kentälle vieläkin kestävämpiä kumiseoksia, ja tästä Grosjean ei innostu.

– Itävalta on tästä hyvä esimerkki. Ajoin koko kisan Sergio Perezin kannassa. Hän ajoi pehmeällä seoksella ja minä superpehmeällä, joten minulla oli pitoetu. En kuitenkaan voinut ohittaa häntä, koska joka kerta päästessäni hänen lähelleen renkaani ylikuumentuivat ja menettivät parhaan pitonsa. Mielestäni pitäisikin miettiä keinoja helpottaa toisen auton seuraamista lähietäisyydeltä, Grosjean sanoo.