Ranskalainen rengasvalmistaja Michelin on jättänyt tarjouspyynnön renkaiden toimittamisesta F1-sarjaan, kertoo brittimedia Autosport.

FIA on järjestänyt yleisen tarjouskilvan renkaiden toimittamisesta F1-luokkaan kausiksi 2017-2019. Tarjousten jättämisen takaraja on tänään keskiviikkona. Autosportin tietojen mukaan Michelinin lisäksi tarjouksen on jättänyt vain sarjan tämänhetkinen rengastoimittaja Pirelli.

Michelinin urheiluasioista vastaava Pascal Couasnon vahvistaa tarjouksen jätetyn.

– Kyllä, olemme mukana kilvassa. Lähdimme mukaan, koska olemme pettyneitä F1-sarjan nykytilaan, erityisesti renkaiden suhteen. Joten totta kai sen sijaan, että vain huutelisimme asioiden olevan huonosti, täytyy meillä olla esittää jokin konkreettinen parannusehdotus. Silloin kukaan ei ainakaan pääse sanomaan, että me vain puhumme, emme toimi, Couasnon toteaa.

Michelinin tiedetään olevan nykyistä isompien, 18-tuumaisten renkaiden vankkumaton puolestapuhuja. Couasnon myöntääkin merkkinsä tarjoukseen sisältyvän vaade kilpailla isompikokoisilla renkailla.

Michelin haluaisi lisätä show’ta lajissa muulla tavoin kuin nopeasti loppuunkuluvilla renkailla.

– Tällä hetkellä renkaat ovat esine, joita käytetään vain muutama kierros, ja ne heitetään sen jälkeen pois. Se ei ole hyvää mainosta rengasteollisuudelle, Couasnon kertoo.