Tällä päivämäärällä (19.5.) vuonna 1996 eli 19 vuotta sitten nähtiin Monacon GP:n historian ehkä suurin yllätysvoittaja kaaoskisan päätteeksi.

Kisan voittoon ajoi Ligier-tallin ranskalaiskuski Olivier Panis, joka lähti kisaan vasta 14 ruudusta. Edellä olleet keskeyttivät tai kolaroivat itsensä ulos kisasta.

Voitto jäi Panisin uran ainoaksi. Palkintokorokesijoja hän saalisti yhteensä viisi 158 kilpailua kattaneella urallaan.

Kisassa oli mukana suomalaisista Mika Häkkinen ja Mika Salo, jotka jäivät viime kierroksilla radalle Eddie Irvinen kolaroidessa seinään saaden suomalaiset jonossa peräänsä.

Suomalaiset olivat kuitenkin ajaneet tietyn prosenttimäärän kisassa ja koska vain neljä kuljettajaa pääsi maaliin, sijoittui Salo viidenneksi ja Häkkinen kuudenneksi. Irvine oli suomalaisia jo kierroksia jäljessä ja sijoittui seitsemänneksi.

Katso tästä videokooste kisasta, missä näkyy mm. Häkkisen raivoisa reaktio kisan päättäneen kolarin jälkeen.